SlowRun Cursus

Wat is SlowRun?

Bij SlowRunnen staan buiten, plezier en verbinding centraal. In eigen tempo en met kleine stapjes tegelijk leer je in de natuur om met plezier te bewegen, ontspannen en te voelen. Tijdens je reis kun je namelijk héél veel van je lichaam en geest leren! Als je wilt is SlowRunnen namelijk ook een reis naar je binnenste. Leer wat je jezelf moet geven om jezelf (nog) beter te voelen in het dagelijkse leven. SlowRunnen is een concept van vrouwen voor vrouwen. Leer van elkaar en verbind.

Wat gaan we Doen?

SlowRunnen is (hard)-lopen vanuit je hart ipv je hoofd. Iedere les beginnen we met een bodyscan. Hierbij maak je contact met je lichaam. Voel je ergens spanning? Wat is mijn houding? Hierdoor creëren we bewust zijn. Vervolgens gaan we lekker lopen en genieten van het buiten zijn. Dit afgewisseld met verschillende yoga/meditatie oefeningen. Hierbij ligt de focus op ontspannen, houding en luisteren naar je lichaam. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en tempo. 

Voordelen

SlowRunnen kan verschillende soorten voordelen opleveren voor lichaam en geest. Door structureel te bewegen en naar je lichaam te luisteren zal je bloedsomloop en zuurstofopname verbeteren. Bewegen zal steeds makkelijker gaan, houding verbeterd en de kans op blessures neemt af. Door aan de slag te gaan met je lichaam verleg je je aandacht en creëer je ruimte in je hoofd.